Kävin lukemassa täältä tulevasta operaatiosta ja tässä lainaus siitä:

"Paksusuolen tähystys tehdään taipuisalla tähystimellä eli skoopilla. Skoopissa on kameran lisäksi huuhtelu-imu- ja toimenpidekanava. Skooppi liukastetaan puudutusgeelillä ja viedään paksusuoleen potilaan maatessa vasemmalla kyljellään. Tavoitteena on edetä ensin paksusuolen alkuosaan ja sitten palata hitaasti tarkastellen takaisinpäin. Takaisin tullessa otetaan myös näytepaloja. Skoopin etenemistä seurataan monitorista. Suolen mutkikkuudesta riippuen tutkimuksen kesto vaihtelee 20 minuutista tuntiin. Suolen mutkissa tähystin saattaa venyttää suolta ja tämä aiheuttaa potilaalle kipua. Näytepalojen otto ei ole kivuliasta."

Yksi tuttavani kävi joskus muinoin tuossa ja sanoi sen sattuvan ihan he**etisti. Eräs miespuolinen sukulainen on myös ollut kolonoskopiassa ja hänen mukaansa se ei satu, mutta tuntuu vähän ikävältä + jälkeenpäin pierettää. Uskon. Itselleni on tehty rektoskopia eli peräsuolen tähystys ja se oli kyllä inhottavaa. Samalla "hirtettiin" kolme peräpukamaa. Vatsa oli ihan pallona ja varmaan pari tuntia piereskelin ihan älyttömästi niin, että itseäkin jo alkoi hävettää  k030.gif onneksi olin tuolloin kotona loppupäivän. Olis ollut tosi noloa mennä töihin sellaisena kaasuraattorina.

Hämmästyttää, että tänne vessapäiväkirjaan on eksynyt ihmisiä ja tullut kommentteja. Kiitos kovasti. Eihän tämä mikään syvällinen blogi ole, ei ole ollut tarkoitus eikä tästä koskaan sellaista tule. Tää on vaan tällainen paikka kun tajusin viimeeksi nelostietä pohkoiseen ajaessani pysähtyneeni vuosien aikana yhdessä sun toisessa paikassa vessassa. Ja sitten sitä tuli ajatus, että näitä täytyy ruveta kirjaamaan ylös...Olen kovasti pahoillani, että nimellä Toiletti en juurikaan käy kommentoimassa missään muissa blogeissa, sillä minulla on toinenkin blogi enkä halua tässä blogissa kertoa kuka oikeasti olen. Sori!

g020.gif